tiistai 25. lokakuuta 2011

Lesbian brothers (Jaakko Mäkisen maailmassa)

En aina tiedä itsekään kummassa maailmassa vaatteeni teen ja suunnittelen; olenko Jaakko Mäkinen vai Vem är du? mutta sen saatte itse päättää tykönenne.


Lesbian brothers mallisto lähti liikkeelle yksinkertaisesti mustasta paljettikankaasta, josta olin aiemmin tehnyt mekon Venla-gaalaan. Olen sen verran harakka, että kaikki kimmeltävä on aina kaunista ja sen verran musta ihminen, että kaikki vaatteet ja esineet ovat aina kauniimpia mustina. Sangen simppeli siis siinä mielessä. Olen aina ollut enemmän kiinnostunut miesten muodista, sen historiasta ja kehityksestä sekä kaikista niistä pikku nyansseista, jotka ovat aikojen saatossa määrittäneet maskuliinisuuden ja miehisyyden normit.


Kierrätys ja ekologisuus, kestävä kehitys.. Minulle ei ole mitenkään kiveen kirjoitettua että kaiken tulisi olla alleviivatusti ekologista ja vihreää, näissä asioissa olen enemmänkin melko.. sanoisinko jopa pragmaattinen jannu; jos on olemassa materiaalia omasta takaa (esim. läjä vanhoja farkkuja) miksi suotta lähteä kauppaan ostamaan farkkukangasta. Kuvan farkut on koottu paloista, vanhoista farkuista jotka laitoin äitini ja tätini silppuamaan paloiksi (how evil of me..).


Kuvien suhteen olin melko reteellä otteella liikenteessä. Kuvaaja Mikko Laaksonen on minun makuuni kuvaajana ja annoin vain kehykset, joiden puitteissa halusin kuvausten tapahtuvan. Tiesin tuloksen olevan juuri sitä mitä halusinkin. Samoin toimin kampaajan ja meikkaajan kanssa. Vapaat kädet kaikille ja katsotaan mitä tapahtuu.
 Hiukset teki Johanna Helke, meikit Veera Ranki. Molemmat lähtöisin Turun Butikista. Molemmat loistavia yhteistyökumppaneita. Ja molempien kanssa yhteistyö tule jatkumaan hamaan hautaan saakka. Johanna on myös luottoparturini parhaillaan.
 Malliston kohdalla päädyin myös pieneen.. vitsiin tai huumoriin. Koska aiemmin ovat liki kaikki miesten vaatteeni päätyneet naisten päälle päätin suunnitella malliston joka olisi todella unisex (sana jota vihaan..) ja omalla tavallaan hämärtäisi rajaa miesten ja naisten välillä, varsinkin mitä tulee vaatteisiin.
Kuvissa halusin olevan.. jälleen kerran degeneroituneen aatelissuvun viimeiset edustajat. Nuoret paronit ja kreivit, jotka viimeisillä voimillaan pitävät kiinni sukunsa menneestä loistosta. Tai sitten ovat yksinkertaisesti sulkeneet itsenä (tietoisesti) "normaalin" yhteiskunnan ulkopuolelle.


Tämä teemä, yksinäisyys ja ulkopuolisuus, on aina ollut lähellä sydäntäni. Ei niinkään siksi että aihe olisi synkkä tai olisin itse niin kovin ahdistunut ihminen, päinvastoin. Minua ovat aina kiinnostaneet ne normit ja säännöt, joita ihmiset itse luovat itselleen. Samaa teemaa käsittelin aikanaan yhteisnäyttelyss Tatu Hiltusen kanssa, mutta palaan tähän paremmin toiste.


Rajat, normit, säännöt.. Olen 35 ja edelleen koen angstisen teinin nostavan päätään kuullessani jotain tehtävän vain, koska niin kuulu tehdä tai näin ei kuulu tehdä. Näissä hetkissä huomaan juuri itsekin alkavani luomaan omia sääntöjäni. Omat normit miehisyydelle ja maskuliinisuudelle olen löytänt jo aikaa sitten.


 Lesbian brothers, sekä mallisto että kuvat, ovat ylistys elämän monimuotoisuudelle, rakkaudelle ja ystävyydelle. Nämä teemat ovat aina minulle tärkeitä, ne ovat aina läsnä omassa työssäni.


Mallit: Juuso Herhi, Kajsa Rintamäki, Ragnar Orav, Peter Linden, Patrik Kaarnikko.

Malliston vaatteet ovat ostettavissa vaatehtimosta ja tulevat myyntiin seuraavan kahden viikon aikana.

torstai 20. lokakuuta 2011

Yö metsässä Saanan ja Ollin kanssa

Uusi muste jo ehtikin aiheest kertomaan mutta jatketaan mekin hiukan nyt viel. Hienoist asioist ei voi koskaa liikaa rupatella. Tai meidän kohdal laittaa kuvia..


Saana ja Olli ja uusi Yö metsässä-mallisto nyt saatavilla meiltä, Kauppiaskadulta.


Tarjolla kasseja, isoja ja pieniä, mustana, sinisenä, beigenä..


Ja huippupidetty ja suosittu Turku-sarja sai myös eilen täydennystä eli nyt on taas koko setti framilla, Dynamoa myöten.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Kreisiäiset ja Dressing Mimia

Nyt kun ollaan koko maailma selvitty Sokoksen 3+1 päivistä, Stokkan Hulluista päivistä, Skanssiaisista ja Myllytyksistä onkin aika aloittaa omat Kreisiäiset. Tai ihan suomeksi kun puhutaan niin aloitetaan KeskiKaudenAle.

Eli; huomenna tiistaina 18.10. Kauppiaskadun vaatehtimo aloittaa hurjat välikauden alensa. Ja tuotteet menevät tällä tavoin.

 




Kaikki asusteet (siis hatut, pipot, hanskat, vyöt, väskyt ym.) -20%


Ja seuraavana haluaisin muistuttaa ihmisiä lähestyvän viikonlopun Dressing Mimiasta. Enemmän infoa löydätte linkin takaa, mutta ihan vinkkinä kerrotaan myös sellainen tiedonmuru että myös allekirjoittanut on lavalla vaatteidensa kautta edustettuna. "Lesbian brothers"-mallisto kimmeltää ja loistaa mustan ja harmaan eri sävyissä. Ja onpa mukana myös ripaus valkoista ja sinistä.


torstai 13. lokakuuta 2011

Syksyä ja orastavaa talvea


Kipakka tuuli on jo alkanut leyhyttelemään kauppamme ovesta sisään. J.A.J.-tuotteen ihanat Cousteau-pipot ovat jo liki loppuneet, muutama musta jäljellä ja punaisia ei enää lain. Mutta no worries uusi satsi on jo tilattu ja tullee parin viikon sisään. J.A.J.-tuote on raisiolainen neulefirma ja pipot ovat 100% villaa, 30 konepesun kestävää Superwashia. Ja itse 7 vuotta omaa punaistani käyttäneenä voin vilpittömästi suositella tätä myssyä pitämään koleus tiessään. 

Yllä on kuva piposta omassansa ja alla puolestaan vinkkiä miten kauniisti pipon voi asustaa omassa käytössä.


Ja koska seilorit ovat aina olleet lähellä sydäntä tässä osoitteessa on varmaan paikallaan kertoa, että olemme myös kohtsillään saamassa ylen hienoja ankkuri-koruja. Ankkurit on käsin takonut fiskarsilainen seppä ja siinäkin mielessä tietysti uniikkeja. Palajan asiaan jahka postiluukku kolahtaa.


Turkulainen rouva puolestaan on neulonut tavan villasukkia ja lapasia meille. Varasto on kokonaisuudessaan esillä ja uutta tulee sitä mukaa kun rouva saa langat pääteltyä ja sukat höyrytettyä. Ja samassa villavassa hengessä mainitaan vielä KaksiTvån mieltsit neuletuotteet; leggingsit, housut, säärystimet, huivit ja kaulurit joissa on elämän riemua ja kokemuksesta voin kertoa; hurjan hyvä ja lämmin olla. Yllä kuvatut housut ovat pysyneet jalassa aikakin hyvin ottaen huomioon niiden (minun mittapuussani) liki psykedeelisen kirjava värimaailma. Mut suosittelen vilpittömästi.

Syksy saa ja ilma on Turussa just nyt äärest kaunis. Hiukan on vilpas mutta aurinkoista ja kaunista.

Eilinen toi mukanaan suru-uutisen ja tänään on edessä ikävä ja raskas hetki.

R.I.P. Quru.

torstai 6. lokakuuta 2011

Pikainen informaatio tähän!

Huomenna perjantaina olemme poikkeuksellisesti kiinni. Kaupalla tapahtuu pientä remppaa ja yleistä säätöä. Olemme kulmilla, eli jos aivan polttavaa asiaa tulee niin kannattaa ringaa tai ihan vaan hakata ovea henkens edest.

Paluu normaaliuteen tapahtu taas lauantaina, jolloin olemme auki tavan mukaan 11-15 ja silloin on
Kauppiaskadun vaatehtimon HAPPY HOURZZ ja kaikki koko päivän -20%. Ihan vaan korvataksemme tään ikävän suljetun perjantain..

Päivän diili, hyvää mielenterveyttä edistämään!

Ja viikko hulluuden keskellä jatkuu mut meillä tyylikkäämmin ja terveemmäl otteel.






Tänään kaikki Jenni Alavan mielettömän hienot vaatteet -15%.

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Hyvän mielenterveyden hetket teemaviikko jatkuu

Me kaupalla koemme hyvän mielen ja mielenterveyden olevan ihmisen olemisessa aika korkealle rankattu arvo. Meidän vinkkelistä hyvän mielen voi saada jo tekemällä oikeita valintoja esim. vaatteiden suhteen. Kukin tyylillään, toki, emme me ala länkyttämään, mutta ainakin meille on tärkeää tietää missä vaatteemme on tehty, että voimme huoleti olla nätti klänninki yllä joutumatta murehtimaan tuotteen alkuperää tai muutakaan. Lisäksi meille on tärkeää tarjota vaihtoehtoja suurille ketjuille ja suurille sarjatuotannoille. Maailmaan mahtuvat kaikki, myös me.

Tänään tarjoamme -15 % alennuksen Second Chancen tuotteista. Annan nyt tyttärien itse omin sanoin kertoa enemmän merkistään:

"Polkumme ristesivät jo vuosituhannen alussa opiskellessamme samassa koulussa vaatesuunnittelua, mutta vasta vuosien päästä ne yhdistyivät, kun päädyimme suunnittelijoiksi samaan yritykseen. Ystävystyimme ja huomasimme olevamme "sielun siskot", joiden sydäntä lähellä ovat eettiset, ekologiset ja pehmeät arvot. Meitä molempia inspiroi kaipuu vanhoihin vuosikymmeniin, uusiin seikkailuihin vievät matkat, vuodenaikojen vaihtelut ja meitä ympäröivä elämä yleensä.

Tuotemerkkimme Second Chance ja mallistomme on syntynyt juuri näiden arvojen ja kokemusten innoittamana. Second Chance sisältää persoonallisen naisten vaatemalliston, joka toteutetaan pienen sarjan tuotantona Suomessa. Jokaisen tuotteemme jokainen valmistusvaihe on tehty suomalaisessa perheyrityksessä, mikä takaa sen, että tuotteemme valmistaa ammattitaitoinen, aikuinen ihminen. Neulosmateriaalimme ovat teollisuuden ylijäämää, mutta silti erittäin korkealaatuista, Suomessa neulottua ja värjättyä neulosta. Kaikki materiaalimme käytetään hyväksi ja leikkuujätteistä syntyy tuotteisiin kekseliäitä yksityiskohtia. Tähän yhdistettynä omia tarinoitaan kertova printtisuunnittelumme ja aikaa kestävä, kekseliäs ja nostalginen muotoilu, syntyy Second Chancen sielu, persoonallinen ekoluksus.

Tyyliämme voisi kuvata niin, että siinä on jotain skandinaavista selkeyttä, suomalaista aitoutta, mutta toisaalta myös hienostuneita sävyjä sekä menneiden vuosikymmenien charmia sekoitettuna nykyajan kansainväliseen muotoiluun. Printtimaailmamme ammentaa ideoita eletystä elämästä, pieniä kauniita hetkiä, jotka tallentuvat ja jäävät elämään mieleenpainuvina muistoina mallistoihimme. Mallistomme ovat siis pieniä kertomuksia sielunmaisemastamme.

Haluamme suunnitella eettisiä, ekologisia ja kauniita vaatteita, jotka eivät välttämättä huuda olevansa ekologisia, vaikka sitä ovatkin. Eikä ainoastaan vain kauniita vaatteita, vaan ylellisen mukavan tuntuisia pitää päällä, joissa nainen kuin nainen tuntee itsensä entistä itsevarmemmaksi."

Second Chance

maanantai 3. lokakuuta 2011

Mielenterveyttä koko viikon ajan Kauppiaskadun vaatehtimolla

Me emme usko hulluuteen, se on aika halveksuva ilmaus. Sen sijaan me uskomme mielenterveyden vaalimiseen, rehellisyyteen ja muodin ja vaateteollisuuden läpinäkyvyyteen. Meillä laatu on korkeammalle rankattu konsepti kuin silkko määrä.


Siksi omistamme nyt alkavan viikon mielenterveydelle ja joka päivä tarjoamme jonkin merkin tai tuoteperheen edullisempaan hintaan. Huomenna tiistaina aloitamme laittamalla kaikki KaksiTvån asusteet -15% aleen. Koko päivän ja vain huomisen päivän.

Keskiviikkona..? Sen kerromme myöhemmin.

Laters, dudes!